Koop nu tickets
Actie: tickets met korting

Reis door een indrukwekkende wereld van ijs

Logo of IJsbeelden Festival

Het Nederlands IJsbeelden Festival is terug! In een Wonderful World - met temperaturen onder nul graden, dus letterlijk ijskoud - ontdek je de mooiste bouwwerken, natuur, feesten en kunst uit de hele wereld. Uitgebeeld in betoverend transparant ijs.

Vier carnaval in Brazilië, ontmoet Vincent van Gogh en staar vol verwondering naar het bijna doorzichtige Colosseum van Rome. Wereldberoemde taferelen van over de hele wereld schitteren in het Nederlands IJsbeelden Festival. Het ene beeld nog mooier dan het andere. En allemaal levensgroot.

Wonderland van sneeuw en ijs

De kou komt je al tegemoet bij de deur. Snel de jas dicht en dan stap je een magisch winterwonderland binnen, vol prachtig verlichte sneeuw- en ijssculpturen. Het eerste wat je tegenkomt is de beroemde drakendans uit het Chinese Nieuwjaar, vol schittering, lichteffecten en muziek. De toon is gezet: dit jaar neemt het IJsbeelden Festival je mee op een reis langs de mooiste plekken van de wereld. Het thema is namelijk What a Wonderful World.

Betoverende details

De route voert je door poorten van ijzige kersenbloesem, tussen de pinguïns en zeehonden van de Zuidpool en zelfs langs de enorme Victoriawatervallen! Je ziet gigantische insecten, stapt in fraaie tempels en ontmoet bijzondere mensen uit de hele wereld. Hoe langer je naar de soms bijna doorzichtige creaties kijkt, hoe meer je ontdekt. De details van de ijssculpturen zijn ook dit jaar weer prachtig. De ringen van de vrouwen van de Kayan Lahwi schitteren om hun uitgerekte nekken en je ziet de kreukels in hun klederdracht. En wie de tijd neemt vindt steeds meer vissen in het koraalrif en dieren in de jungle. Wat is de wereld toch mooi.

Handig om te weten

Het Nederlands IJsbeelden Festival is van 17 december 2022 tot en met 5 maart 2023, van 10:00 uur tot 17:00 uur. Op maandag gesloten, behalve in de kerst- en voorjaarsvakantie: dan ook op maandag open. Het festival maakt gebruik van tijdsloten.

Buy tickets now