Dit zijn de leukste musea voor kinderen!

Kinderen kijken hun ogen uit in Het Scheepvaartmuseum

Dit zijn de leukste musea voor kinderen!

Een dagje museum met de kinderen, is dat niet te saai? Nee hoor! Oké, oké... voor urenlang rondslenteren tussen de schilderijen en beeldhouwwerken ontvang je thuis waarschijnlijk geen applaus. Maar wist je dat er ook heel veel toffe musea zijn waar kinderen hun ogen uitkijken en waar ze vooral heel veel zelf kunnen doen en ervaren? Ze willen zelfs niet meer weg! Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuk doe-museum vol gave waterproefjes of een waanzinnige reis door het menselijk lichaam? Stap aan boord van een VOC-schip of word voor even echte marechaussee. DagjeWeg.Tickets zet acht van de leukste musea voor kinderen voor je op een rijtje.

1
Jongen draait aan draaiorgel in Museum Speelklok

Welkom bij het vrolijkste museum van Nederland. Stap in de wondere wereld van zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de vrolijke muziek. Van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels: je beleeft het in Museum Speelklok!

Tickets
2
Het VOC-schip de Amsterdam in de haven van Het Scheepvaartmuseum

Offer: 20% discount

Beleef een dag vol avontuur in Het Scheepvaartmuseum. Keer terug naar de zeventiende eeuw en duik in de verhalen van de zee. Vuur het kanon af en stap aan boord van het enorme VOC-schip de 'Amsterdam'!

Tickets
3

€ 5,- discount on your tickets

In CORPUS maak je een spectaculaire reis door het menselijk lichaam. Letterlijk: in het gebouw begin je bij de knie en eindig je in de hersenen. Een unieke beleving die nergens anders ter wereld te ervaren is!

Tickets
4
Kinderen verkleed als Marechaussee bij het marechausseemuseum

10% discount

Beleef de wereld van de Marechaussee: de oudste politieorganisatie van Nederland. Wat doen marechaussees precies? Je ontdekt het in het Marechausseemuseum! Reis mee door de geschiedenis, vanaf de oprichting in 1814 tot de Marechaussee van nu.

Tickets
5
Beleef spetterend dagje uit in het Nederlands Watermuseum

50% discount on your tickets

Verborgen in én onder park Sonsbeek ligt een uniek doe-museum: het Nederlands Watermuseum. Hier leer je spelenderwijs alles over het gebruik van water en het beheer van dijken aan de hand van allerlei proefjes. Een spetterend dagje uit!

Tickets
6
Jongetje speelt met water in museum Batavialand

Order your tickets easily

In Batavialand ontdek je hoe Nederland meer dan 7000 jaar tegen water vocht, dankzij water opleefde en door water voorspoed vond. Een leuk, leerzaam en interactief dagje uit voor het hele gezin!

Tickets
7

Tickets with € 2 discount

Villa Zebra is een vrolijk museum voor het hele gezin. De interactieve tentoonstellingen zijn een levendige mix van kunst, spelen en ontdekken. Voor peuters en kleuters is er de interactieve kunstinstallatie ZELF!

Tickets
8
Een bakker helpt een klein meisje met het maken van een koek in het Nederlands Bakkerijmusem te Hattem.

Dutch bakery museum

€ 1,50 discount and free treasure hunt

De bakker zelf aan het werk zien? Dat kan in het pittoreske stadje Hattem in het Nederlands Bakkerijmuseum. Volg het hele bakproces, wandel door de geschiedenis van het oude ambacht en doe in vakanties mee aan leuke bakactiviteiten.

Tickets
9
Klusjes doen op het Kindererf van het Nederlands Openluchtmuseum.

Exclusive: 25% discount on the entrance price

In het Nederlands Openluchtmuseum ga je op reis door de tijd, tot wel twee eeuwen terug. Neem een kijkje in een papiermolen, maak een ritje in de nostalgische tram en help mee met allerlei klusjes in schattige oude huisjes en boerderijen!

Tickets
DagjeWeg.Tickets · service@dagjewegtickets.nl
KvK 60256281 · Amsterdamseweg 9 · 6711 BE Ede